Vi har vår Biodling långt från odlade marker så ingen risk för gifter eller besprutning runt våra kupor.
Honungen värms inte upp överhuvudtaget utan slungas, ympas och tappas på burk direkt.
Vi har honung från olika tider under säsongen som börjar med Maskros och raps.
Maskroshonungen är en favorit hos många av våra kunder. En härligt mjuk och smakrik honung. Slungas i juni
Rapsen är något mildare än maskrosen. Slungas i Juni
Försommarhonungen är min (Marias) egen favorit med härlig smak. Slungas i juni
Högsommarhonung är vår vanligaste honung och den honungen vi använder när vi smaksätter våra populära smaksättningar. Slungas I Juli
Sensommar/höst oftast en mörkare honung med kraftigare och mustiga smak. Slungas i augusti/september
SMAKSATT HONUNG:
Vi har under några år arbetat fram vad vi tycker en bra samling med smaksatt honung, som är väldigt populär hos våra kunder.
Hosta å Snuva Tyvärr är vi förbjudna av Hässleholms kommun 😡 att använda detta namnet men det kommer ett nytt inom kort…😃
Eukalyptus/Pepparmynta, vår absoluta favorit hos kunderna. Den perfekta blandningen av dessa två smaker. En tesked med Hosta å snuva för att sen dricka något varmt så rensar det bra i rören.
Frisk å God
Honung smaksatt med Citron perfekt att ha i te eller på ett kex.
Ingefära
En fantastiskt god honung smaksatt med Torkad Ingefära. Kraftig smak som även den är perfekt vid förkylning men passar även till kyckling eller wokade grönsaker.
Whisky
En väldigt god honung som passar perfekt till ost, både vanlig ost och grönmögelost. Ett måste på ostbrickan. Även god att bryta en sås med då whiskysmaken är tydlig i honungen.